Kohta on kesä, keijuneitoseni

Olen joskus päättänyt, etten tekisi ihan samanlaisia vaatteita tytöille, mutta hups vaan, niin taas pääsi käymään. Toisaalta se on siinä mielessä taloudellista, että kankaan saa paremmin hyötykäytettyä. Myös ompelu sujuu kätevästi sarjatyönä. 

Nyt pitäisi olla sellainen kosketusnäyttö, että ihan oikeasti pääsisitte hypistelmään tätä Keijuneito-kangasta: se on aivan ihastuttavan pehmoista luomujerseytä. Siitä ompelin omille keijuneitosilleni kesätunikat/-mekot. Ainakin nämä ovat kelvanneet "myyntiin" Nuppiksen mekkokauppaan. 



Näissä mekoissa opettelin käyttämään uutta peitetikkiompelukonettani, josta iso kiitos mesenaateilleni! Hermot ovat menneet enemmän kuin monta kertaa uutta opetellessa, mutta nyt vaikuttaa jo siltä, että minusta ja koneesta tulee vielä hyvät kaverukset. Tilasin koneeseen Englannista asti nauhankääntäjän, jonka kanssa tutustuminen vasta veikin aikaa, mutta lopulta uskalsin luottaa yhteispeliimme niin, että leikkasin vihreää resoria pitkän pätkän ja kokeilin nauhankääntäjää näihin mekkoihin. Näiden mekkojen malli valikoituikin niin, että tulisi paljon hommaa nauhankääntäjälle (pääänte, taskut, hihansuut). Kuten kuvista näkyy, helmankin saan nyt ommeltua yhdellä ompeleella melkoisen nätiksi. Olen jo melko tyytyväinen, mutta saumakohtien hyppytikeille pitäisi vielä keksiä jokin ratkaisu.
 
 
 Kaava: Ottobre 1/2012 Mail Express -tunika, koot 86 cm ja 116 cm
Kangas: Keijuneito-jersey (95 % puuvillaa, 5 % lycraa), suunnittelija Leena Renko

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Pienelle vauvalle ja nukelle vaatteita (sis. kaavat nuken bodyyn. paitaan ja housuihin)

Hau-hau siellä ja hau-hau täällä ja ihan joka puolella hau-hau! (sis. kaavat ja ohjeet nukenvaatteisiin)

Eikä - lempileggareissa reikä! (sis. ohjeet rikkinäisen polven korjaamiseen)